Bezoek M.E.N.S fabriek28 november 2016 zijn we uitgenodigd door peter Klaproth, eigenaar van het bedrijf Heinecke & Klaproth. Wellicht bekend van de MENS broeken. Een merk wat we al meer dan 35 jaar in het assortiment hebben en waar menig man dagelijks plezier aan beleefd! Het bedrijf stamt uit het jaar 1901 een van de grondleggers, meneer heinecke, is tijdens de oorlog omgekomen en sindsdien is het bedrijf in handen van de Klaproth familie.

Waarbij menig merk de productie buiten Europa plaatsvind maakt het MENS uniek door de productie binnen Europa te houden! Belangrijkste reden hiervoor is kwaliteit, flexibiliteit en het snel kunnen schakelen. Totaal hebben ze 3 productiebedrijven en wij kregen een kijkje in de keuken bij die in buckeburg (Duitsland) waar ook het hoofdkantoor is gevestigd.

Totaal heeft MENS 120.000 tot 160.000 broeken standaard op voorraad, mocht een maat of model onder het gewenste voorraad niveau uitkomen dan liggen de stoffen al klaar voor productie, zo kan er zeer snel geschakeld worden! Via de computer worden de patronen ingelegd met als doel de stof zoveel mogelijk te gebruiken en stofverlies te voorkomen. De uiteindelijke indeling van patronen wordt geprint en op de stof gelegd. Het uitsnijden van de patronen gebeurd machinaal! Je kan je voorstellen dat de puzzel van patronen en toebehoren nu in elkaar gezet moet worden tot eindproduct! Een proces wat arbeidsintensief is en waar naast (automatische) machines ook nog altijd mensenwerk bij komt kijken! Ieder heeft zo zijn eigen handeling en gaat daarna weer door naar de volgende, om uiteindelijk te veranderen in een broek! En wat voor een! MENS staat garant voor kwaliteit en draagplezier. Waar een heel team met liefde, trots en passie voor het vak aan gewerkt heeft!Zwijnenburg Zwijnenburg
Zwijnenburg

iDeal Mastercard VISA PayPal PostNL

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Webdesign by Applepie