Verzenden

Verzendkosten

Het verzenden is altijd kosteloos.

klantenservice@zwijnenburgmode.nl of +31(0)183-352599

 

Waar is mijn bestelling?

Natuurlijk kunt u niet wachten totdat u uw bestelling ontvangt. Omdat wij  uw bestelling versturen via Postnl post ontvangt u, zodra wij uw bestelling verzenden, per email een track-en trace-code. Met deze code kunt u via de website www.postnl.nl de afleveringsdatum van uw bestelling bekijken.

Niet thuis bij aflevering (Postnl)
Bent u bij aflevering van de bestelling niet thuis, dan biedt Postnl uw pakket de volgende dag aan en de dag daarna of eventueel bij de buren. Bent u op de derde dag niet thuis, dan blijft uw pakket nog 1 dag bij Postnl. Daarna stuurt Postnl het pakket naar ons terug. Als u niet thuis bent, dan stopt Postnl een InfoNotice in uw brievenbus. Hierop staat wat u kunt doen en het telefoonnummer van Postnl.

U kunt:

  1. Zelf het pakket afhalen
  2. Een ander afleveradres doorgeven
  3. De aflevering opnieuw inplannen
  4. Het pakket aan ons laten retourneren

Als het voor Postnl onmogelijk is om het pakket bij u af te leveren (omdat u bijvoorbeeld niet thuis bent, en niet reageert op de InfoNotice), dan wordt het pakket naar ons teruggestuurd. De kosten hiervoor (à € 6,50) worden bij u in rekening gebracht. Deze kosten zijn voor het verwerken van de retourzending en de administratieve afhandeling. Als uw pakket weer bij ons terug is, zal (het betreffende gedeelte van) uw bestelling worden geannuleerd. 

 

 

Zwijnenburg Zwijnenburg
Zwijnenburg

iDeal Mastercard VISA PayPal PostNL

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Webdesign by Applepie